El Polell | Retir de Silenci al Montseny
Retir de silenci i meditació al Montseny. Un espai per parar, observar i atendre't.
Retir, retiro, silencio, silenci, meditación, meditació, autoconocimento, gestalt, terapia
1660
post-template-default,single,single-post,postid-1660,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

RETIR DE SILENCI · 1, 2, i 3 d’abril 2022

RETIR DE SILENCI · 1, 2, i 3 d’abril 2022

RETIR DE SILENCI  ·  1, 2, i 3 d’abril 2022 ·  El Polell  ·  Montseny

 

La salut i el benestar comença quan podem escolar-nos, observar-nos i atendre’ns. Aquest retir es basa en oferir un espai de silenci com a proposta de treball per contactar amb nosaltres. Un espai i un temps on podem escoltar-nos i aprofundir en el nostre autoconeixement a través de l’observació i la indagació.

 

SILENCI

El silenci per mi és el buit plaent, lleuger, beneficiós i necessari que es genera si aturem el soroll tant extern com intern que normalment impera en el nostre dia a dia.

 

El silenci doncs, es planteja com a context i com a proposta de no-acció, de fer res. Com el buit fèrtil que anomenem a la Teràpia Gestalt, on potser no tot és silenci, però sí que és a través d’ell que m’escolto, m’observo, puc decidir, puc crear, puc deixar anar i desaferrar-me.

El silenci ens permet no perdre’ns en l’abús de la comunicació i en la interacció amb els altres. Sostenir la pròpia presència, el propi ser i estar. La nostra atenció per tant, s’haurà d’adaptar al nou medi, fent aflorar segurament altres realitats de nosaltres mateixos. Per tant, el silenci també com a camí a recórrer, com ha aprenentatge, com a pràctica per generar consciència. Practicar el silenci… podem dir que estem a prop de la meditació.

 

Practicar el silenci, en el context del retir, partirà de la no comunicació verbal i no-verbalment amb la resta de participants.

Observació i meditació

Durant el retir i haurà espais guiats de meditació (matí, migdia, tarda i vespre) que seran voluntaris. Es convidarà a tenir una actitud meditativa més enllà de les meditacions guiades, sigui a la sala, a l’habitació o fent un passeig pel bosc. Així com també es convidarà a estar presents i posar atenció en cada una de les activitats i accions quotidianes.

 

La meditació serà l’espai grupal de la pràctica fonamental on aprenem a parar, no fer res i observar. La guia serà transitar i deixar que l’experiència sigui la que és en cada moment, a través de la respiració, els sentits i les percepcions internes i externes. Procurarem fer-ho sense esforç, sense perseguir res, tant sols estant. Qui sap si podent gaudir de desaparèixer per uns instants.

 

A més a més, també es convidarà a atendre el cos de manera opcional i oberta. A través d’estirament, o moviment subtils. El cos és on es manifesta la nostra experiència, element imprescindible per integrar el què ens passa i allò que necessitem en el present.

En el retir es convida a no fer res, tot i així es proposa als assistents a portar un bloc de notes per si volen anar enregistrant parts significatives de la seva experiència, fer escriptura automàtica o expressiva. Així com també hi haurà la possibilitat de que qui ho necessiti tingui eines per a la expressió plàstica a través de colors.

 

Facilitació i acompanyament terapèutic: Obrirem l’espai amb un centrament perquè cadascú es situï des d’on parteix, i farem un enquadrament per tot el cap de setmana. Jo estaré per atendre qualsevol aspecte que pugui sorgir tant a nivell de procés personal, de les pràctiques de meditació, com logístic.

 

En resum:

Perquè crec fermament que la pura observació és transformadora, aquest retir és un convit a observar que et passa en aquest enquadrament on la premissa principal és molt clara i ferma: el silenci, però després no hi ha una disciplina i una estructura rígida, sinó una proposta ordenada però voluntària i flexible. Una oportunitat per conèixer-te un xic més, saber en quin moment estàs, atendre’t en un context de pausa i descans … i sobretot deixar-te en pau i gaudir del Silenci.

Per últim, el diumenge al migdia farem una petita dinàmica per compartir l’experiència. Ara sí, posant paraula, mirant a l’altre i integrant l’experiència en un àmbit relacional.

 

SOBRE MI

 

Em dic Laia Alonso Puigderrajols, i em dedico a la Teràpia Gestalt entre Barcelona i Mataró. La vida em va voler uns anys vivint al Montseny, on  segueixo vinculada al projecte que em va acollir, gestionant el Polell.  M’he format en Desenvolupament d’Organitzacions en enfoc Gestalt i Sistèmic, i actualment estic formant-me en el programa SAT de la Fundació Claudio Naranjo i en Psicoteràpia d’integració i reprocessament del Trauma, mètode Aleceia. Sempre dic que vaig venir a la muntanya a buscar silenci… la veritat és que hi vaig trobar moltes més coses! El silenci i l’entorn natural realment em van ajudar molt en el meu procés personal, així que ara sento que part de la meva missió és oferir un espai com aquest.

 

 

 

ASPECTES PRÀCTICS

  • Començarem divendres 1 d’abril a les 19h i acabarà diumenge 3 de novembre a les 17h de la tarda.
  • L’espai que ens acollirà és el Polell www.polellmontseny.com un alberg rural situat a 7km de Sant Esteve de Palautordera, en un entorn tranquil i poc concorregut del Parc Natural del Montseny.
  • Durant el retir a part de no parlar ni comunicar-nos, no es permet l’ús dels telèfons mòbils. Tots els mòbils es guardaran junts apagats fins al final del retir. S’aconsella en cas de portar algun llibre que sigui més evocatiu que evasiu.
  • El menú serà vegetarià i de temporada.
  • El preu és de 180€ i per assistir-hi es demana una paga i senyal de 80€ (no retornable en cas de cancel·lació)
  • Per causa del la situació de pandèmia per covid-19 hem hagut d’aplicar una sèrie de mesures que informarem via correu electrònic a cada participant.
  • Per més informació i inscripcions: laia.gestalt@gmail.com i al 658764524

 

 

…………………………………………………………………….