El Polell | Retir de Silenci 20, 21 i 22 de Novembre
1609
post-template-default,single,single-post,postid-1609,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Retir de Silenci 20, 21 i 22 de Novembre

Retir de Silenci 20, 21 i 22 de Novembre

Després de vàries edicions tornem amb moltes ganes d’oferir un espai de silenci a través d’aquesta proposta oberta i flexible, que convida a apropar-se a la bellesa que ens ofereix la senzillesa de sostenir el no fer, el buit, el parar, respirar i atendre’ns.

 

La proposta es basa en oferir un espai on el silenci serà l’eix central de treball, a través del qual contactem amb nosaltres mateixes. A partir d’aquí podem: atendre necessitats, aprofundir en el nostre autoconeixement a través de l’observació i la indagació, i donar cabuda a moments d’expressió si és necessari.

 

SILENCI el silenci per mi és el buit plaent, lleuger, beneficiós i necessari que es genera si aturem el soroll tant extern com intern que normalment impera en el nostre dia a dia, un ambient a voltes hostil per escoltar-se a una mateixa.

 

El silenci com a context i com a proposta de no-acció, de fer res. Com aquell buit fèrtil gestàltic on potser no tot és silenci, però sí que és a través d’ell que m’escolto, m’observo i puc decidir i crear.

 

El silenci ens permet no perdre’ns en l’abús de la comunicació i en la interacció amb els altres. Sostenir la pròpia presència, el propi ser i estar. El silenci també com a camí a recórrer. Com ha aprenentatge, com a pràctica. Practicar el silenci, en el context del retir, partirà de la no comunicació verbal i no-verbalment amb la resta de participants. La intenció precisament és centrar la mirada en una mateixa, i anar cap a endins. És un treball personal en un context de grup, de respecte i no intromissió en l’afer d’altri.

 

Observació i meditació: Durant el retir i haurà espais guiats de meditació (matí, migdia, tarda i vespre). Es convidarà a meditar més enllà de les meditacions guiades, sigui a la sala, a l’habitació o fent un passeig pel bosc. Així com es convidarà a observar i posar atenció a la pròpia presència i en les petites accions quotidianes.

 

La meditació ens ajudarà a gestionar el silenci i el no fer. Respirar i atendre el què aflora en mi en el context proposat, per no perdre’m ni en el batibull de la ment, ni en l’acció, ni en l’evasió. Poder gaudir del estar, del no fer, de l’observar, del desaparèixer per uns instants, poder transitar el que estigui sent en cada moment, deixar que l’experiència sigui la que és en cada moment, tot sense esforç, sense perseguir res, tant sols estant.

 

 

A més a més, també es convidarà a atendre el cos. El cos com a canal també per integrar allà on estic i allò que necessito, de manera opcional i oberta. Alhora habilitem un racó artístic, així com s’aconcella a portar un bloc de notes per enregistrar parts significatives de la experiència.

 

En resum perquè crec fermament que la pura observació és transformadora, aquest retir ofereix l’oportunitat per coneixe’t un xic més, saber en quin moment estàs, atendre’t en un context de pausa i descans… i sobretot deixar-te en pau i gaudir del Silenci.

 

Facilitació i acompanyament terapèutic, sobre mi:

Em dic Laia Alonso Puigderrajols, després de més de 6 anys vivint al Montseny portant el projecte de gestió de la finca pública Mas Joan – el Polell ara he tornat a viure a Mataró.  Combino la feina de psicoterapeuta enfoc Gestalt, amb la gestió del Polell.  M’he format en Desenvolupament d’Organitzacions en enfoc Gestalt i Sistèmic, actualment formant-me en el programa SAT de la Fundació Claudio Naranjo i en Psicoanàlisis. Sempre dic que vaig venir a la muntanya a buscar silenci… la veritat és que hi vaig trobar moltes més coses… El silenci i l’entorn natural realment em van ajudar molt en el meu procés personal, així que ara sento que part de la meva missió és oferir un espai com aquest.

 

ASPECTES PRÀCTICS

  • Començarem divendres 20 de novembre a la 19h i acabarà diumenge 22 a les 17h de la tarda.
  • L’espai que ens acollirà és el Polell www.polellmontseny.com
  • Durant el retir a part de no parlar ni comunicar-nos, no es permet l’ús dels telèfons mòbils. Tots els mòbils es guardaran junts apagats fins al final del retir.
  • El menú serà vegetarià i de temporada.
  • El preu és de 180€ i per assistir-hi es demana una paga i senyal de 80€ (no retornable en cas de cancel·lació)
  • Per causa del la situació de pandèmia per covid-19 hem hagut d’aplicar una sèrie de mesures que informarem via correu electrònic a cada participant.
  • Per més informació i inscripcions: laia.gestalt@gmail.com i al 658764524

 

…………………………………………………………………….